Sunday, June 29, 2008

Finn feilen!

Jeg jakter fortsatt på mønster til en drikke/duk som er stor nok. Her er to forsøk som ikke førte fram.

Feilen her er ikke i det som er laget, men i omgangene som kommer. Det er flere omganger med bare buer, noe jeg liker like lite som fastmaskeomganger når jeg hekler. Det kan hende jeg kommer tilbake til dette mønsteret senere siden jeg liker det ferdige resultatet.

Her skal neste omgang være ringer på annenhver bue på den siste omgangen. Hvis du teller etter, ser du at det er et odde antall buer. Feilen ligger i den første ringen hvor det er to dobbeltknuter og en pikot. En liten feil som gir store problemer i den femte omgangen. Jeg begynte på nytt, men gjorde en større feil i andre omgang, og tok det som et tegn på at dette ikke var et mønster jeg skulle bruke nå. Men, duken er nydelig så jeg kommer nok tilbake til den senere.

Men, jeg gir ikke opp å lage en større brikke, fortsettelse følger i neste post!

English summary
My quest for a large doily/centre-piece is progressing – sort of. I have at least identified patterns I will not use at this time. The first I will not use as there are too many chains only rows – I don't care for those.

The problem with the second pattern is that the next row has a ring connected to every second chain of the previous row. Now, because of 2 dst and one p missing in the first ring, the number of chains is odd, not even. When I started over again, I did a larger error in the second row and decided this was not the pattern to do now.

I like the result of both patterns and will most probably get back to them later.

My quest for a larger doily is not ended. More to come in my next post!

1 comment:

Ais said...

i really like the doilies... beautiful..yes we all have some mistakes or something we don't like . but they are all tatter's choices as to how and when you make them.